Thailand

Thailand is een prachtig en veelzijdig land. Het is de ideale vakantiebestemming voor iedereen die houdt van cultuur, mooie landschappen, zeer vriendelijke mensen en zon, zee en strand. Mede vanwege deze aspecten wordt Thailand de laatste jaren steeds populairder onder vakantiegangers.

Zelf heb ik van juni 2012 tot september 2012 rondgereisd door Thailand. Ik was net afgestudeerd en had na een hele drukke periode van werk, afstuderen en stage echt de behoefte om er een tijdje tussenuit te gaan. Maar waarheen? De wereld heeft natuurlijk heel veel mooie plekken te bieden. Een aantal punten waren voor mij doorslaggevend om te kiezen voor Thailand. Lees hieronder meer over hoe ik mijn keuze voor Thailand heb gemaakt.

Natuur

Eén van de belangrijkste redenen voor mij om naar Thailand te gaan is omdat het simpelweg een heel mooi land is. Ik las verhalen over de dichtbegroeide jungle, uitgestrekte rijstvelden en metershoge watervallen. Na iedere reisgids die ik opensloeg groeide het enthousiasme. Wist je dat er maar liefst 102 nationale parken zijn gevestigd in Thailand?

Vriendelijke bevolking

Een ander aspect is de vriendelijke bevolking die het land heeft. Je hoort van iedereen die naar Thailand is geweest dat de mensen allemaal zo vriendelijk en behulpzaam zijn. Het is zeker een fijn idee om te weten dat wanneer je zo’n lange periode in een land gaat verblijven je ook echt welkom wordt geheten door de bevolking. Het land wordt natuurlijk niet voor niets ‘the land of smiles’ genoemd. Ook de zogenoemde ‘Wai’ (met je handen tegen elkaar aan gevouwen een kleine buiging maken) vind ik een bijzonder vriendelijke manier van iemand groeten. Daarnaast is het ook nog eens hygiënisch omdat je geen handen hoeft te schudden!

Goedkoop eten

Wat daarnaast zeker ook heeft meegespeeld in mijn keuze voor Thailand is het financiële aspect. Thailand is een erg goedkoop land. Voor nog geen drie euro kun je met twee personen eten en dan heb je er nog een cola bij ook. Niet te vergelijken met de Westerse landen. Dit heeft enerzijds te maken met de rijke rijstproductie die het land heeft. Daarnaast is het transport in Thailand ook erg goedkoop waardoor de prijzen laag blijven.

Goedkoop reizen

Maar niet alleen het eten is goedkoop, eigenlijk is bijna alles goedkoop. Vanaf ongeveer €5,= heb je al een slaapplek en vanaf €10,= tot €20,= heb je een nette, schone kamer voorzien van TV, eigen badkamer en koelkastje. Uiteraard zijn er ook mogelijkheden voor de luxe reizigers onder ons: Alleen al in Bangkok zijn honderden 4- en 5-sterren hotels te vinden. Ook is het rondreizen door het land zelf erg goedkoop. Voor €50,= per persoon kun je al vliegen van Bangkok naar Chiang Mai. Hierdoor ben je binnen een uurtje op je bestemming, terwijl je er met de trein toch al gauw 12 uur over doet (mits hij niet vertraagd is!). Het nemen van een binnenlandse vlucht is dan ook echt een aanrader!

Kortom, na alle voordelen op een rijtje te hebben gezet ben ik verbaasd als je nu niet voor Thailand zou kiezen als vakantiebestemming! Het land is zo veelzijdig, eigenlijk heb je er alles. Mooie natuur, heerlijk eten, Bangkok, indrukwekkende tempels, leuke excursies, gezellige marktjes en het goedkope reizen, of het nu een binnenlandse vlucht  is of niet!